6 personer
Grädda i ugnen: 230° i 45 min

Ingredienser

6 msk olivolja
4/5 Zucchini
500 g gula körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
3 mozzarella
1.5 tsk salt
svartpeppar

Tillagning zucchini

Skölj och dela zucchini i små tärningar. Lägg i en kastrull och stek tills de blir lätt gula i färgen, salta.

 

Tillagning gula körsbärstomater

Fräs först vitlöksklyftor. Lägg sedan i körsbärstomater, salt och basilika. Låt koka långsamt i ca 8 min.
Tillslut blanda ned zucchinin tillsammans med tomatsåsen.

Ingredienser besciamella (Ostsås)

100 gram smör
3 msk vetemjöl
6 dl standard mjölk
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
200 gram riven Parmigiano
0,5 tsk riven muskot

Tillagning bechamelsås

Fräs mjölet i smöret och rör ut klumpar.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst 5 minuter (gärna 10 minuter).
Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller precis innan bechamelsåsen används.

När du lägger gratängen i ugnen är det viktigt att det finns tillräckligt med vätska från tomatsåsen i, så pastan kokas.