Paccheri med torsk-ragu

4 personer
Grädda i ugnen: 200° i 30-40 min

Karaktären hos denna maträtt är ingredienserna. Vilket gör den unikt och elegant.
Om vill du ha ett bra vitt vin, rekommenderar jag pinot grigio, Falaghina eller Greco di tufo.

Ingredienser

500 g paccheri ondulati
500 g torsk färsk eller fryst
1/2 gullök
1 vitlök
1/2 glas vitt vin
300 ml datterino sås eller tomatsås
2 msk olivolja
Salt
Chili
2 msk hackad persilja
1 tsk ströbröd
Citron-olivolja

Tillagning

  1. Bryn vitlök, gullök och chili i en kastrull med olivolja.
  2. Tillsätt tomatsås och koka i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt torskfiléerna och vitt vin. Koka långsamt och rör om ofta.
  4. Tillsätt salt och ev. lite vatten om det blir för torrt.
  5. Fyll hårda/okokta paccheri pasta med sås och placera dem stående i en lagom stor form.
  6. Tillsätt hackad persilja och lite ströbröd på toppen och in i ugnen på 200° i 30–40 min. Toppa efteråt med lite citron-olivolja.

För ett enklare alternativ, går det även att koka pastan och sen lägga ned i såsen.