Pasta alla Carbonara är en klassisk och viktig rätt. Ursprungligen från centrala Italien, Lazio – Abruzzo.
En äkta Carbonara innehåller inte någon form av grädde, vilket man kan se på många recept utanför Italien.

4 personer
ca 30 min

Ingredienser

500 g spaghettone eller bucatini
2 Italienska pancetta (Bacon klippt i 2 cm bitar)
4 ägg
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillagning köttfärssås

Koka spaghetti eller bucatini al dente i rikligt med saltat vatten.
Skär bacon i små tärningar och stek det under tiden.
Vispa ihop ägg, riven parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
När pastan är klar (al dente), blanda med bacon i stekpannan.
Tillsätt äggblandningen lite i sänder under omrörning.
Mal över mer svartpeppar efter smak och servera med mer riven parmesan.