Pasta med musslor

4 personer
Vi har gjort med pasta paccheri, men det passar även bra med spaghetti.

Ingredienser musslor

1 kg färska musslor eller 400 g burkmusslor
1 vitlök
Ett par persiljekvistar
3 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 chili

Ingredienser tomatsås

1 burk pomodoro corbarino 400 g
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 msk finhackad bladpersilja
salt
peppar

Tillagning

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten.
Fräs vitlök, persiljekvistar och chili i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka med lock.
(om du använder musslor från burk, häll bort vattnet först)

Koka tomatsåsen vid sidan av.
Fräs vitlöken i olja. Häll sedan i en burk tomatsås (pomodoro corbarino). Koka långsamt i ca 15 min. Blanda ner musslorna och en del av spadet låt puttra någon min. Tillsätt den kokta pastan som är aldente och låt puttra ytterligare någon minut tillsammans med tomatsåsen och musslorna.
Lägg den hackade persiljan på toppen. Smaka av med salt och peppar.

E il piatto è pronto, buon appetito!