Ravioli med ricotta och spenat (6 pers.)
Rätter med ravioli är en riktig italiensk tradition. En klassiker till fest, med färskt ägg och en delikat fyllning. Receptet för ravioli ändras inte bara från region till region, utan även från familj till familj.
Alla har sin hemlighet.

Ingredienser

Pastadeg:
200 g vetemjöl
100 g durumvetemjöl
3 ägg

Fyllning:
250 g ricotta
400 g spenat
150 g parmesanost, riven (rekommenderar vår 24 mån)
salt
muskot

Tillagning

Pastadeg:
Blanda båda mjölsorterna och salt på bakbord eller i bunke. Gör en grop i mitten av mjölet.

Hål i ägg i gropen och rör med händerna tills att det börjar bli en deg. Arbeta med händerna ihop för 10/20 minuten tills den är smidig och elastisk.

Vira in degen i plastfolie och låt dagen vila i cirka 1 timme i rumstemperatur.

Fyllning:
Förväll spenaten i kokande vatten i en minut. Häll den i ett durkslag och skölj med kallt vatten så att kokningen avstannar. Krama ur all vätska.

Blanda spenat med ricotta, parmesan, salt och muskot.

Nu är fyllningen klar att lägga i pastan som har kavlats ut tunt. Vik ihop och använd en form för att skära ut raviolin.

Vid servering

Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka den i ett par minuter tills de flyter upp till ytan.

Lägg över den kokta raviolin i en panna med varm tomatsås och tillsätt parmesan.
Du kan också göra en vit variant med smör, salvia och parmesanen istället för tomatsås.
Vi väljer oftast tomatsås eftersom det passar jättebra till söndags-lunch.