6 personer
Grädda i ugnen: 225° i 45 min

Ingredienser köttfärssås

600 g nötfärs
6 msk olivolja
1.5 gul lök finhackad
1.5 liten bit morot finhackad
1.5 dl vitt vin
1.5 burk tomatsås
3 dl vatten
1.5 lagerblad
1.5 tsk salt
socker
svartpeppar
1 mozzarella

Tillagning köttfärssås

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
Tillsätt sedan lök och morot.
Stek ytterligare 1 minut.
Häll i vitt vin och efter några minuter häll i tomatsås.
Låt koka upp och häll i vatten och örter och låt puttra 45 minuter–1 timme under lock.
Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Ingredienser besciamella (Ostsås)

100 gram smör
3 msk vetemjöl
6 dl standard mjölk
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
100 gram riven Parmigiano
0,5 tsk riven muskot

Tillagning bechamelsås

Fräs mjölet i smöret och rör ut klumpar.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter (gärna 10 minuter).
Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller precis innan bechamelsåsen används.